TræninG I
GIRLS FIGHT BACK

Konceptet hvor du bliver klædt på fysisk og mentalt til,
at kunne forsvare dig selv effektivt.

TRÆNING I GIRLS FIGHT BACK

I Girls Fight Back arbejdes der med to typer træning, holdtræning og personlig træning.
Nedenfor kan du se hvad en træning typisk indeholder og hvordan en træning er struktureret.

Indhold

Fastlagt træningsforløb
En bootcamp følger et fastlagt forløb således alle aspekter inden for selvforsvar bliver gennemgået og trænet godt igennem.

Strategi
Vi arbejder med strategi ud fra at kunne færdes sikkert i det offentlige rum, blandt andre mennesker og undgå potentielt farlige situationer.

Sikkerhed
Ifm. strategi ovenfor arbejdes der også med elementer inden for vurdering/analyse og hjælp til egen og andres sikkerhed.

Selvforsvar
Pensum er tilrettelagt så der inddrages et bredt spektrum af selvforsvarsteknikker og metoder og udgangspunktet vil være “best practice” samt de typiske angreb som kvinder udsættes for (Kilde: Rigspolitiets rapporter). Vi arbejder med både stående og liggende selvsvar.

Boksetræning
Der arbejdes med slagtræning på boksepuder og pads, så eleven lærer at slå præcist, hårdt og sikkert uden at komme til skade. Målet er at kunne slå hurtig, præcist, hårdt og effektivt, og samtidig kunne afværge en modstander eller holde vedkommende på afstand.

Sparketræning
Sparketræning er ligesom slagtræning et basalt element i selvforsvar, og er med til at fuldende elevens råderum ift. muligheder teknikker som kan bruges i en selvforsvars situation.

Styrketræning
Styrketræningen skal understøtte det fysiske og mentale aspekt i vores træning, og der arbejdes med hele kroppen og den styrkes gennem øvelser som involverer arme, bryst, ryg, core og ben. Udelukkende vha. egen kropsvægt.

Cardiotræning
Denne type træning er udholdenhedstræning og skal ligesom styrketræning understøtte elevens form og kondition, så man har både fysisk og mentalt overskud til at være i en krævende situation over en længere periode.

Vitale punkter
Kroppen indeholder mange vitale punkter som er ekstremt smertefulde, hvis de påvirkes med tryk, slag eller spark. Eleven får et indblik i disse punkter og hvorledes de kan bruges i en selvforsvarssituation.

Nødværgeloven
Eleven får indblik i straffelovens paragraf 13 som omhandler nødværge og nødret, og som fortæller hvornår man retmæssigt må benytte sig af selvforsvar og kan opnå straffrihed.

Struktur

Opvarmning
Opvarmning er en vigtig del af enhver træning, både mentalt og fysisk og der bruges ca. 5-10 min. på at varme kroppens led, sener og muskler op, så den er klar til dagens træning.

Træning ift. forløb og dagstema
Dagens træning vil bestå af gentagelser fra sidst samt temaet for dagen.
Der vil typisk være mange gentagelser af specifikke øvelser, da det er vigtigt at vi lærer at handle instinktivt og på autopiloten fremfor at “tænke” hvad vi skal gøre i en given situation. Selve temaet arbejdes der med i ca. 40 min.

Teori
Teorien skal være med til at understøtte alt den træning vi laver, hvorfor skal vi tænke og handle på en given måde, hvad kan vi bruge denne teknik til og hvordan påvirker den en given overfaldsperson m.m. Ofte kombineres teori og dagens tema.

Styrketræning
Træning med egen kropsvægt for hele kroppen så vi bliver stærkere og hurtigere. Ca. 5-10 min.

Cardiotræning
Konditionstræning for bedre udholdenhed. Ca. 5-10 min.

 

Certifikat

Efter et veloverstået forløb udstedes der et certifikat til eleven. Certifikatet giver ret til at deltage i et forløb på næste niveau.

Spørgsmål og svar

Hvad kræves der for at træne i GFB?

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at træne i GFB. Du vil lære alt fra bunden og træne på dit helt eget niveau.

Forventes der noget af mig for at træne i GFB?

Ja. Det forventes at du er villig til at lære og gøre en indsats. Specielt når du træner makkerøvelser. Her er din makker afhængig af dig og din indstilling.

Det forventes at du kommer til tiden og er klar når timen begynder.

Hvilken aldersgruppe kan træne i GFB?

Aldersgruppen starter fra 15 år.

Er det farligt?

Træningen er ikke udpræget farligt. Men det er vigtigt at du hører efter hvad instruktøren fortæller og laver øvelserne korrekt, så du ikke skader dig selv eller din makker.

Er der forskellige niveauer på forløbene?

Ja, der vil typisk være forskel på forløbene ift. niveau og hvad der undervises i.

Forløbene vil typisk fremgå som level 1, level 2, level 3 osv. og man skal have gennemgået en tidligere level for at kunne avancere til et nyt.

Niveauet vil fremgå under det konkrete forløb.

Hvad skal jeg medbringe til træning?

Du skal medbringe følgende til træning:

  • Vanddunk
  • Evt. håndklæde
  • Evt. hårelastik
  • Godt humør og positiv indstilling
  • Vilje til læring
Er der regler for træningstøj?

Der er få regler for træningstøj:

  • Undgå lynlåse, knapper, snore m.m.
  • Medbring joggingbukser/tights og t-shirt
  • Vi træner i bare fødder
  • Alle smykker som ringe, armbånd, ure, piercinger m.m. skal tages af.
    (øreringe kan tapes op)
Er det hårdt at træne i GFB?

Træningen er tilrettelagt så den er seriøs og krævende.

Følger du instruktørens anvisninger vil du blive udfordret fysisk og mentalt. Dette er vigtigt ift. at opnå det rette mindset og få det optimale udbytte af træningen.

Hvad skal jeg forberede mig på?

For nogle kan træningen eller makkerøvelserne være grænseoverskridende og det skyldes:

  • Træningen og øvelserne er meget fysiske og involverer en makker
  • Du skal måske gøre noget du aldrig har prøvet før
  • Du vil blive udfordret både fysisk og mentalt
Hvor lang tid varer en træning?

En træning varer 1 time inkl. opvarming, tematræning, fysisk træning og cardio.

Hvor foregår træningen, tid og sted?

Sted: Mejrup Hallerne, Multihallen. Elkjærvej 27, 7500 Holstebro.

Tidspunkt: kl. 09.00-10.00

Anden info se den aktuelle bootcamp.

Hvad koster det?

Prisen afhænger af det forløb du tilmelder dig og kan ses her under Bootcamps.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Du kan tilmelde dig direkte under det specifikke forløb.

Er du til personlig træning, kan det gøres her.

1:1 forløb / personlig træning

Er du interesseret i et intenst og fokuseret forløb,
så kan et 1:1 forløb være en muiighed for dig.

klienter udtaler sig

Forløbet hos GFB har virkelig lært mig noget om mig selv og mine grænser. Jeg har lært at sige fra, sige nej. Jeg er blevet fysisk meget stærkere og tror på, at skulle jeg komme i en faretruende situation, så vil jeg kunne klare mig rigtig fint ud af den.

Birgitte, sygeplejerskestuderende

Jeg har aldrig dyrket sport og var lidt usikker på om jeg kunne lære noget. GFB har virkelig været en øjenåbner og jeg er faktisk god til sport 🙂 Tak GFB for at have givet mig en super og effektiv træning jeg kan bruge til noget, hvis det skulle blive nødvendigt.

Joan, gymnasieelev

Jeg har altid dyrket meget sport men aldrig selvforsvar. Forløbet hos GFB har virkelig bidraget til at jeg trygt kan færdes i byen og føler at jeg kan forsvare mig selv og andre i en farlig situation.

Tilde, skolelærer

Forløbet hos GFB har givet mig mit selvværd tilbage og styrket min selvtillid. Jeg tror på mig selv igen og det har været et godt forløb både fysisk og mentalt. Jeg har tilmeldt mig et forløb mere for at blive endnu bedre.

Line, selvstændig

5 gode veninder som har været igennem det samme forløb. Vi er blevet udfordret på stort set alt og er kommet endnu stærkere ud på den anden side. Selvforsvarsdelen har virkelig lært os nogle gode værktøjer til at håndtere farlige situationer. Og så har det bare været skidesjovt. Dygtig instruktør og bedste anbefalinger.

Birte, Anne, Lise, Julie og Clara, veninder

Interesseret i at høre mere om
effektiv selvforsvar for piger?

4 + 5 =